Aan het Lemmensinstituut behaalde hij het diploma Laureaat Orgel, en aan het Conservatorium te Maastricht de B-akte voor Docerend Musicus en de C-akte Uitvoerend Musicus (Master) voor orgel.

Hij volgde verder lessen bij Ton Koopman en Ewald Kooyman, en privť-lessen bij Daniel Roth (Parijs). Ook volgde hij regelmatig cursussen in Bordeaux voor interpretatie.
Hij studeerde klavecimbel en behaalde in 1990 zijn Eerste Prijs (Bachelor) aan het Conservatorium van Gent. Hij vervolmaakte zich nog verder bij Marcelo Bussi (Amsterdam).

Erwin Van Bogaert was gedurende 26 jaar titularis-organist aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk te Sint-Niklaas, en had tot 31 oktober 2011 deze functie in de dekanale Sint-Martinuskerk van Beveren. Hij was leraar orgel aan de Muziekacademies van Berchem, Geraardsbergen en Sint-Niklaas. Als titularis-organist was hij verantwoordelijk voor de muzikale inbreng in de liturgie. Niet alleen met een gevarieerd repertorium voor de gewone zondagen, maar ook in de zeer verzorgde missen op en rond de Hoogdagen.
Hij uit zijn veelzijdige muzikale interesses in verschillende ensembles.
 
Hij geeft concerten in binnen- en buitenland. Vooral in Frankrijk is hij regelmatig te gast in diverse orgelcycli en festivals. O.a. Bordeaux, Le Havre, Ourscamp, Cherbourg, Lille, Parijs …in juli heeft hij meegewerkt aan een concertreis in de Haute Savoie, met Groupe Vocal Arthur Honegger, o.l.v. Jean Legoupil, waar hij instond voor de koorbegeleiding en een aantal orgelsolo’s.
Hij heeft in de loop van de jaren een aantal cd’s opgenomen met verschillende muzikanten, in verschillende kerken, o.a. de kathedraal van Le Havre (F), de kerk van Dudelange (G.-H. Luxemburg) de Sint-Jozefskerk in Gent. U vindt al deze cd’s vermeld op de website, waar ook muziekfragmenten te beluisteren zijn..
In 2003 speelde hij in de orgelcyclus in Kortrijk, waar hij “Inzicht in zich(t)” van Bernard Baert creŽerde. Hij kreeg daarvoor de publieksprijs. In 2007 speelde hij weer in deze orgelcyclus en kreeg de prijs van de jury voor zijn vertolking van een keuzewerk van Buxtehude, componist van het jaar.

In 2003 speelde hij in de orgelcyclus in Kortrijk, waar hij “Inzicht in zich(t)” van Bernard Baert creŽerde. Hij kreeg daarvoor de publieksprijs. In 2007 speelde hij weer in deze orgelcyclus en kreeg de prijs van de jury voor zijn vertolking van een keuzewerk van Buxtehude, componist van het jaar.
En ook in 2011 is hij in de prijzen gevallen : de prijs van het publiek (ex-aequo) voor de samenstelling van zijn programma, en de prijs van de jury voor de vertolking van het opgelegd werk “Piccolo Fantasia su un motivo di Franz Liszt” van Wilfried Westerlinck.
In september 2013 speelde hij een programma met saxofoniste Katrijn Aper, waarvoor hij (ex-aequo) weer de publieksprijs kreeg voor de samenstelling van hun programma.

Maar ook het lichtere genre is hem niet vreemd : van 2008 tot 2012 was hij repetitor bij het Muziektheatergezelschap in Goes (NL). Deze zomer heeft hij ook in Goes meegewerkt aan een totaalspektakel in open lucht “Kausay Pacha”, met Latijns-Amerikaanse muziek.
Gedurende verschillende jaren heeft hij opgetreden samen met Sarah Bernolet, zang en teksten, en Karel Adams, accordeon, met een programma over het leven van Edith Piaf. Nu heeft hij een project met muziek van Kurt Weill, samen met de zangeres Kim Meyns.

Hij is een veelgevraagd begeleider van verschillende koren, en ook solisten doen dikwijls beroep op hem.

Erwin Van Bogaert
Schuttersstraat 19 bus 201
B-2800 Mechelen

GSM +32 494 89 09 15
Mail:
erwin@erwinvanbogaert.be


© 2011 Erwin Van Bogaert, alle rechten voorbehouden.